Bewoners van het Ravense park

Blog Post

Iedereen wie denkt dat onze buurt 1244 huishoudens en 3385 bewoners bezit, zit fout. In het hart van de Ravense hoek tellen wij nog veel meer bewoners. De stille buren van het Ravense park

Lente, zomer, herfst of winter elke dag in het jaar bewegen er meer dan 100 soorten beesten door het Ravense park. Dit varieert van insecten tot vogels, van vissen tot hazen. In de grote vijver vooraan het park wordt vaak gevist. naar karpers, zeelt, snoeken en andere vissoorten. Rond de vijver mag door iedereen zomaar gevist worden, alleen snachts niet.

Verder leven er heel veel verschillende soorten vogels in de bomen van het park. Duiven, merels en soms vliegen er zelfs mussen over. Ook woont er een bonte specht, die dagelijks opzoek is naar een lekkere maaltijd. Als bijzonderste diersoort hebben wij 2 water schildpadden leven in de grote vijver van het park. Ze zijn kennelijk ooit door de eigenaar gedumpt en zwemmen hier nog steeds vrolijk rondt.

Dus als u voortaan een rondje om of door het park loopt, kijk dan goed om u heen. Er leeft, springt en beweegt meer dan u denkt in het hart van de Ravense Hoek. Een goede plek om na een drukken werkdag, even tot rust te komen.